Vårstädning 2024

Städdag

Datum och samling

Det börjar bli dags för vårstädning. Årets städdagar infaller helgen den 11-12 maj. Vi är medvetna om att det är Kristi himmelsfärd. Det här är den helgen som passar bäst då vi faktiskt kan få fantastisk hjälp av Mikael Skått. Vi hoppas såklart att så många som möjligt kan komma ändå.

Vi börjar med att samlas vid containrarna i kvarter 3 kl 10 och går igenom med alla vad som ska göras i respektive kvarter. Har ni inget kvartersombud så kontakta styrelsen så får ni lite information om vad som kan tänkas göras hos er. Städdagen håller på till kl 15 med avbrott för korv och fika. På söndagen kan man fortsätta köra på 10-15 om behovet finns. Kan man bara en av dagarna så är det bättre än inget.

Tips på vad som behöver göras vid behov

  • Måla de delar av garagen som inte är
    målade. Behövs plank bytas så köper man det och färg och lämnar kvitto till styrelsen alt. ber om hjälp med det och då kanske en platsn behöver göras.
  • Rensa alla rabatter från ogräs, köpa in nya blommor/buskar till samfällighetens blomlådor (kvitto och bild lämnas till styrelsen).
  • Fylla i parkeringsrutor.
  • Klippa buskar runt lekplatser och
    parkeringar.
  • Beskära fruktträd om det behövs.
  • Vi ser också behovet av att tömma runt träd och rabatter där det ligger för mycket täckbark. Detta för att vi ska kunna fylla ut med nytt och inte bara ösa på nytt som det ser ut nu så att det bildas högar.
  • Tvätta och måla sittbänkar
  • Måla/underhålla lekställningar där det börjat skavas av färg och lack.

Vi tar gärna emot bilder från städdagen om ni tillåter oss att lägga upp det.

Info om korvgrillning och fika

Vi kommer grilla på stora gräsplätten vid busshållplatsen Myrmalmsringen, på sidan med jämna husnummer. Det kommer finnas vanlig korv samt vegetarisk korv och vanligt bröd samt ketchup och senap. Sen serveras såklart kaffe och fika till de som bara vill ha det. Vi möts vid containrarna kl 14.00 för korv och fika.

Hoppas vi ses!

Med vänlig hälsning,

Styrelsen

För mer info eller vid frågor, se kontaktformuläret på startsidan eller kontakta oss per mail till info@nssfhaninge.se.