Vi vill rikta ett stort tack till alla som var med och på ett eller annat sätt bidrog till god stämning och arbetskraft under vår höststädning i år. 

Vi har inte bara underhållit garage i form av byte av panel och målning vi har även målat i alla parkeringsrutor och bytt trasiga garagelampor (ute). Utöver det har vi även rensat buskage, farliga/trasiga lekplatser och även rensat ogräs runtom i området. Vi lyckades också få in ett kvartersombud i kvarter 1! Uppdatering kommer.

Vi är väldigt glada över att alla är engagerade och kommer med förslag på vad som behöver göras. För att underlätta vårt arbete så önskar vi få in Mail med bilder på vad man vill göra och vart. 

Vi ska göra en kraftansamling och ta in en riktig arborist som får kolla runt hela området och ta bort sådant som är farligt och som innebär en ras/fall-risk. Vi måste dock tänka på att våra vallar fungerar som ett bullerplank mot omkringliggande vägar och att en överdriven rensning inte är att föredra.

Lite saker vi håller på med just nu:

  • inventering i förråden som tillhör samfälligheten. Gå igenom gammalt skräp som legat i tiotals år. Rensa ut trasiga maskiner och se om vi behöver köpa in något nytt och komma med förslag. Städa förråden och isolera ett förråd så att styrelsen inte behöver ha samfällighetens målarfärg/maskiner hemma hos sig. Skriva en inventeringslista.
  • tar in offerter för att renovera elen i garagen. Det har inte blivit av i än då vi inte fått in tillräckligt många offerter för prisjämförelse. Många företag har inte ens kommit in med offerter trots påminnelser. Detta är dock något som måste prioriteras snarast så vi ligger på fler företag just nu. 
  • Bokar service på garageportar då vi inte vet när det gjordes senast eller om det ens är gjort sedan bytet av portarna.
  • Fortsätta arbetet med att rensa på vallen (här måste alla ta sitt ansvar. Dumpa inte era privata trädgårdsavfall och ha inte kompost utanför era baksidor på samfällighetens mark). Har ni inte möjlighet att slänga ert trädgårdsavfall så prata ihop er med grannar och se om ni kan göra något gemensamt.
  • Träffa arborist för att ta in offerter för trädfällning och frisering av träd.

Vad vi åstadkommit sedan maj:

  • Vi har slamsugit klart i hela området, fixat fallskydd i brunnar som saknat fallskydd.
  • Vi har sett till att kommunen har skött sin del där det varit igentäppta brunnar pga pilträd på kommunens mark.
  • Vi har sett till att vi fått rensat i och runt vissa lekparker där det varit övervuxet och dålig framkomlighet. 
  • Fört in vår ekonomi in i Visma för företag för ett tydligare arbete och överblick över hela samfällighetens ekonomi. Där har vi vår klippa Elin som gjort ett hästjobb. Glöm inte att betala samfällighetsavgiften och att göra detta via Kivra, fysisk faktura eller faktura via e-post! 

Vi är en relativt nyetablerad styrelse med stora ambitioner att få fint och trivsamt i vårt område. Vårt mål är att alla ska vilja hjälpa till och komma med förslag. Vi tar gärna emot kritik och förslag men inte personliga påhopp eller attacker. Städdagen är verkligen inte rätt forum för det heller. 

Medlem kan genom motion väcka förslag rörande föreningens verksamhet. Motion, som skall behandlas på ordinarie stämma, skall vara styrelsen tillhanda senast under januari månad. Styrelsen skall bereda angivna motioner och hålla dem tillgängliga för medlemmarna tillsammans med förvaltningsberättelsen.

Vi tycker att den här städdagen var mycket lyckad och vi ser fram emot nästa grillning i området. Det är något vi kommer fortsätta med över hela samfälligheten och inte bara inom kvarteren.

Återigen ett stort tack och ett extra stort tack till Micke Skått som kämpade på länge under städhelgen! 

Med vänlig hälsning, 

Styrelsen