Höststädning, allmän info och uppmaningar!

Höststädningen i år infaller den 5/10. Det blir bara en dag men kan man inte den 5/10 så kan man på eget bevåg ge sig ut 6/10 för att bidra. Vi kommer grilla korv och bjuda på fika under städdagen. Mer info om upplägg och hålltider kommer med lapp i brevlådan när det närmar sig.

Vi vill fokusera på att fixa i ordning cementringarna, rensa rabatter, städa i lekparker, rensa runt grusplan, måla garage, hjälpa grannar som kanske inte kan klippa sina egna buskar (fråga först).

Vi planerar för att sätta upp fler fartgupp och eventuellt speglar i de korsningar där det är skymd sikt. Vi vill också uppmana folk att det är den enskildes skyldighet att se till att säkerheten inte eftersätts i området. Det gäller framförallt er som har häckar/träd i anslutning till ”korsning”. Se över era häckar till städdagen och se till att hålla efter reglerna så vi kan undvika olyckor. Det flyttar in allt fler barn och vi har många fotgängare/cyklister på våra gator.

50 centimeter från gångvägen och in mot tomten är samfällighetens mark och ska efterhållas av den som bor i anslutning.

https://www.haninge.se/contentassets/f029e88913a0476cbd2b5f82702e160d/haninge_klipp_hacken_folder_a6_high.pdf

Fruktträd och lekparker.

Nu är den nya lekparken färdigställd och vi är så nöjda med hur det blev.

Den är belägen i kvarter 4 och ligger mellan husen vid Myrmalmsringen 11-21.

Det finns massor av fruktträd i vårt område och vi uppmanar alla som har intresse att plocka så mycket man vill.

Vi kommer se över beskärning av sådana fruktträd som till största del bara skräpar ner parkeringar, lekparker och gångvägar.

Om ni är några med frukt/bärträd hemma hos er så kan ni plocka och ställa ut så andra kan ta, eller låta grannar plocka så ni slipper fallfrukt osv. Detta är såklart frivilligt och inget man måste men det skulle kunna vara ett sätt att få bort fallfrukt och ta tillvara på frukten.

Parkering på icke angiven plats är förbjuden på grund av säkerhet, framkomlighet för servicebilar samt blåljus.

Vänligen ta hänsyn till detta. Vi börjar se enorma problem i kvarter 5 och kvarter 1. hålls inte dessa regler efter så kommer vi besluta om att ta in parkeringsvakter och det kommer innebära att varje boende kommer behöva betala en avgift för att få ha sin bil i parkeringsruta utomhus och att tillstånd/betalning kommer att krävas av besökare annars kommer parkeringsböter utdelas.

Vi tycker att det vore väldigt trist att ett fåtal personer i två av våra 5 kvarter förstör för alla andra. Ni utsätter andra människor för olägenheter och eventuell fara när ni parkerar vårdslöst.

Använder du inte ditt garage kan du LÅNA ut till en granne men det är ej tillåtet att hyra ut.

Tack för ett gott samarbete/ Styrelsen